Als het niet langer lukt de zorg thuis te organiseren, is thuisblijven geen optie meer. Opname in ons hospice kan dan een goed alternatief zijn. We ontvangen u én uw dierbaren graag in de warme, huiselijke sfeer van ons bijna-thuis-huis. Onze vrijwilligers staan daar voor u klaar. Samen met de huisarts, wijkverpleging en uw familie en vrienden.

U bepaalt

In ons hospice staan uw wensen centraal en houdt u de regie. Dat betekent bijvoorbeeld dat u zelf bepaalt hoe u uw dagen indeelt, hoe vaak u wilt douchen en wat u wanneer wilt eten. Ook kunt u eigen spullen meenemen om uw kamer een vertrouwde sfeer te geven. In goed overleg kunnen we heel veel regelen.

Zorg

Binnen ons hospice biedt een team van verpleegkundigen, bijgestaan door goed opgeleide vrijwilligers, professionele zorg. Komt u uit Gorinchem? Dan bezoekt uw eigen huisarts u. Komt u van buiten Gorinchem? Dan regelen wij een vaste Gorinchemse huisarts voor u. Natuurlijk bieden we uw naasten de gelegenheid volop bij de zorg betrokken te blijven.

Roken

In het hospice is roken niet toegestaan. 

Alarm

U hebt op uw eigen kamer een alarm dat u via een pols-halszender kunt inschakelen.

Huisdieren

Huisdieren mogen in overleg op visite komen.

Gedenken

Als een van onze gasten overleden is, steken we een kaars aan in de hal van ons huis. Deze kaars blijft branden totdat hij of zij is uitgedragen. Verder organiseren we elk jaar in april een herdenkingsdienst in de Koepelkerk van Arkel. Tijdens die bijeenkomst herdenken we de mensen die zijn overleden en thuis of in het hospice ondersteund werden door onze vrijwilligers.

Aanmelden

Denkt u na over opname in het hospice, wilt u meer informatie of wilt u een oriënterend bezoek aan ons bijna-thuis-huis brengen? Neemt u gerust contact met ons op.

 

 

Contact

Haarstraat 29, 4201 JA Gorinchem

Telefoon: 0183 40 60 40

Mail: info@hospice-gorinchem.nl

Direct een bericht sturen:

    Korte impressie hospice