Denk je erover onze organisatie als vrijwilliger te komen versterken? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Binnen het hospice, in de terminale thuiszorg, bestuurlijk, als klusser of als algemeen ondersteuner. Waar je ook voor kiest, je komt als één van de ongeveer 85 vrijwilligers altijd in contact met mensen die afscheid moeten nemen van het leven. En natuurlijk vraagt dat warmte, respect en inlevingsvermogen.

 

Werken in het hospice

Je zorgt er als vrijwilliger voor dat gasten en hun naasten zich in het hospice thuis voelen. Je ondersteunt de wijkverpleegkundigen en artsen en vervult een aantal huishoudelijke taken. Je houdt bijvoorbeeld de kamers schoon, wast, maakt maaltijden voor de gasten en verzorgt bloemen en planten. Verder bied je emotionele ondersteuning. Je luistert, helpt woorden te vinden, biedt rust en staat open voor emoties. Je werkt minimaal 6 diensten per maand, in principe kun je je diensten zelf invullen, feestdagen worden verdeeld onder de vrijwilligers. 

 

Werken in de terminale thuiszorg

Als vrijwilliger in de terminale thuiszorg ondersteun je bij de zorg in de thuissituatie. Je ondersteunt bij de lichte persoonlijke verzorging en staat de mantelzorgers bij in hun moeilijke taak. Je verricht geen medische, verpleegkundige of huishoudelijke taken, maar ondersteunt de familieleden waar nodig. Uitgangspunt bij ondersteuning in de thuissituatie is dat je twee keer per week vier uur beschikbaar bent. In de praktijk wordt je inzet bepaald aan de hand van de vraag. Onze coördinator maakt afspraken met de mensen die je bezoekt.

 

Training en opleiding

Als je je aangemeld hebt voor vrijwilligerswerk bij onze stichting, voeren we eerst een oriënterend gesprek. Daarna is het mogelijk om een korte introductie-stage te volgen. Je maakt dan kennis met het hospice en krijgt een idee hoe het reilt en zeilt in het hospice. Als je mensen thuis of in ons hospice gaat ondersteunen, volgt een training van negen dagdelen. Tijdens de trainingsperiode loop je verder een aantal weken mee met een ervaren collega. In een evaluatiegesprek bespreken we vervolgens je toekomst bij onze organisatie.

Na een jaar volg je ook de basismodules van onze landelijke organisatie (VPTZ). Verder verzorgen we jaarlijks themabijeenkomsten, nascholingen en werkbesprekingen.

We sluiten met al onze vrijwilligers een overeenkomst af. Je bent tijdens je werk WA-verzekerd en als je van buiten Gorinchem komt, worden je reiskosten vergoed.

 

Onze waardering

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze organisatie. We laten onze waardering voor jouw inzet door het jaar heen blijken. Meer concreet geven we vorm aan die waardering tijdens ons jaarlijks uitje en een gezellig kerstdiner.

 

Interesse?

Heb jij interesse in vrijwilligerswerk?

Neem dan liefst van maandag t/m donderdag tussen 09.00 – 12.00 uur contact met ons op.

Contact

Haarstraat 29, 4201 JA Gorinchem

Telefoon: 0183 40 60 40

Mail: info@hospice-gorinchem.nl

Direct een bericht sturen:

    Korte impressie hospice